Kurt De Fauw - Licenciaat kinesitherapie

In 2002 studeerde Kurt af als licentiaat in de kinesitherapie.
Terwijl zijn kinepraktijk te Sijsele groeide, deed hij ook ervaring op in een fitnesszaak en in een ziekenhuis. Ondertussen volgde hij meerdere opleidingen waaronder rugschool, sportkine, ademhalingstherapie bij baby's en myofasciale triggerpunttherapie. De specialisatiecursus handrevalidatie is de recentste in de rij.

Siel Degrieck, Miel Ryckaert en Elise Rubben en Kas Devriendt, pas afgestudeerde Masters in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen, beginnen hier enthousiast aan hun professionele carriëre.
Siel volgt eveneens de opleiding Manuele Therapie, Elise startte de 5-jarige cursus Osteopathie en Miel legt zich toe op de sportkinesitherapie met bijzondere aandacht voor het wielrennen en fietspositionering, Kas tenslotte concentreert zich eerst op ervaring opdoen vooraleer zich verder te specialiseren.


De praktijk werd volledig gerenoveerd en uitgebreid met Corpofit: een revalidatie-centrum en medische fitness. Op die manier pogen we in te spelen op de vraag naar een nieuw concept van revalideren. Kinesitherapie is namelijk niet langer een passieve genezingsmethode. De patienten krijgen een steeds grotere actieve rol toebedeeld in het behandelingsproces.

U kan bij ons terecht voor orthopedische, neurologische en cardiale revalidatie, handrevalidatie, lymfedrainage ad modum Vodder, pre- en postnatale, myofasciale therapie, ademhalingstherapie [ook bij baby's], manuele therapie en cyriax rugschool, relaxatietherapie, medische trainingstherapie, sportkinesitherapie, fitnessbegeleiding en personal training, diabetes en obesitastraining,...

kinesisten Kurt De Fauw, Evy De Meyere, Julie Kerckhof, Hanne Vanderhaeghe, Frauke De Waard, Diede Bulens, Trees Lemahieu, Alexander Blondeel en Gaetane De Waele.