Kurt De Fauw - Licenciaat kinesitherapie

In 2002 studeerde Kurt af als licentiaat in de kinesitherapie.
Terwijl zijn kinepraktijk te Sijsele groeide, deed hij ook ervaring op in een fitnesszaak en in een ziekenhuis. Ondertussen volgde hij meerdere opleidingen waaronder rugschool, sportkine, ademhalingstherapie bij baby's en myofasciale triggerpunttherapie. De specialisatiecursus handrevalidatie is de recentste in de rij.

Sinds 2008 werd de praktijk verrijkt met Evy De Meyere, eveneens licentiaat in de kinesitherapie en gespecialiseerd in Cyriax, lymfedrainage ad modum Vodder, pre- en postnatale begeleiding, sportkine en myofasciale triggerpunt-therapie.

In 2012 is Julie Kerckhof, die na haar masteropleiding kinesitherapie de specialisatie Manuele Therapie volgde, Corpofit komen vervoegen. Ondertussen heeft ze de opleidingen medische oefentherapie en ademhalingskine bij volwassenen, kinderen en baby's en ook dry needling met succes volbracht.

Hanne Vanderhaeghe versterkt ons team sinds 2015.
Hanne werkt al 3 jaar in een revalidatiecentrum in Nieuwpoort. Tegelijk met haar start in Corpofit begon ze de opleiding Manuele Therapie. Deze is ondertussen succesvol afgerond

Frauke De Waard, Trees Lemahieu en Alexander Blondeel hebben reeds een jaar werkervaring terwijl ze de cursus Manuele Therapie volgden vooraleer ze zich bij Corpofit vervoegen in de zomer van 2016. Momenteel volgen ze ook de opleiding dry needling.

Diede Bulens is recentst afgestudeerd. Net de opleiding Master in de Kinesiterapie en Revalidatiewetenschappen beeindigd, start ook zij met de opleiding Manuele Therapie terwijl ze bij onze groepspraktijk aansluit.

Gaetane De Waele is onze laatste aanwinst. Ze heeft reeds een jaar ervaring in een andere praktijk, volgt het 2de jaar Osteopathie en kent onze praktijk en patienten nog goed uit haar stageperiode.

De praktijk werd volledig gerenoveerd en uitgebreid met Corpofit: een revalidatie-centrum en medische fitness. Op die manier pogen we in te spelen op de vraag naar een nieuw concept van revalideren. Kinesitherapie is namelijk niet langer een passieve genezingsmethode. De patienten krijgen een steeds grotere actieve rol toebedeeld in het behandelingsproces.

U kan bij ons terecht voor orthopedische, neurologische en cardiale revalidatie, handrevalidatie, lymfedrainage ad modum Vodder, pre- en postnatale, myofasciale therapie, ademhalingstherapie [ook bij baby’s], manuele therapie en cyriax rugschool, relaxatietherapie, medische trainingstherapie, sportkinesitherapie, fitnessbegeleiding en personal training, diabetes en obesitastraining, ...

kinesisten Kurt De Fauw, Evy De Meyere, Julie Kerckhof, Hanne Vanderhaeghe, Frauke De Waard, Diede Bulens, Trees Lemahieu, Alexander Blondeel en Gaetane De Waele.